Home » Atelier » GIJS kussens

GIJS kussens

De voordelen van een leren hondenkussen?

  • De hond heeft een comfortabel kussen wat warmte of kou afgeeft (natuurlijk product)
  • De leren kussens laten geen haren en zand door.
  • Ook ongedierte (vlooien en teken) gaan niet door het leer.
  • Leer is makkelijk schoon te houden met een natte doek.
  • Door gebruik houdt de hond het leer zelf soepel. (vettige huid van de hond)

 

 

Gijs lederen hondenkussens.

Stoer!! En een genot voor je hond om op te liggen. 
Zowel boven als onderkant van het kussen is leer!

De Gijs hondenkussens worden door Annette Peereboom gemaakt in haar eigen atelier in Steenwijk. Stoere kussens die door en door getest zijn door haar eigen honden. (Duitse Staande Langhaar  en Engelse Springer Spaniël)

‘Leer kunnen we niet maken, het is gegroeid!’ Leer is een natuurproduct dat door gebruik steeds mooier wordt. Wanneer je hond op het kussen ligt voedt hij het leer met zijn vette huid.
Het Europees gelooide leer is vuil en waterafstotend met een waxfinish laag. Voordeel daarvan is dat er geen vuil, zand, ongedierte, haren, vocht enz. doorheen gaat.

Onderhoud?
Wanneer de hond er veel gebruik van maakt kun je volstaan met de stofzuiger en een vochtige doek. Ligt het kussen op een vloer met vloerverwarming raad ik aan het kussen regelmatig te keren en eventueel in te sprayen met Rapide Wax Spray.
Zeep? Mocht het noodzakelijk zijn gebruik dan Rapide lederzeep. Let op: goed laten drogen! Daarna invetten met Rapide ledervet. Let op: goed laten intrekken en uitpoetsen. Daarna kan er met Rapide Wax Spray weer een wax laag aangebracht worden.
 

Ik kan de kussens leveren in vier kleuren, Zwarte en Grau zijn altijd op voorraad. Voor Jeans, Ocean en Sioux wel even naar de levertijd informeren. De kussens hebben een rustieke look en het leer is 2,2 - 2,5 mm dik. Zie de foto hiernaast.

 

Zoek je een aparte maat? Dan maak ik voor jou een hondenkussen op maat en geheel naar eigen wens. Neem contact met mij op om je wensen kenbaar te maken. 

 

De foto hier naast geeft je een idee van de mogelijkheden. Dit voorbeeld is voor klanten gemaakt.